de campercrew

de campercrew

cowboystoofpot op het kampvuur

Ingrediënten:

  • een chorizo in stevige blokjes (wij nemen de niet pikante versie voor de kids)
  • kippenreepjes (gekruid)
  • aardappelen in kleine stukjes gesneden
  • bonen (wij nemen meestal borlottibonen) uit blik of geweekt
  • venkel
  • wortel
  • ui
  • andere groentjes naar keuze (wij verwerken vaak restjes pastinaak, raapjes, etc)
  • kippen- of groentebouillon
  • olijfolie

Wat heb je nog nodig:

  • een kampvuur
  • een driepikkel
  • sudderpot om in te koken
  • houten lepel met lange steel
  • ovenwanten

How to:

Hang je sudderpot boven het vuur en stel de juiste hoogte af met de ketting aan de driepikkel. Doe alvast een scheutje olijfolie in de pot zodat het niet onmiddellijk gaat aanbakken. Voeg eerst de blokje chorizo toe, hieruit komt ook een heerlijk geurende olie vrij. Bak daarna de kippenreepjes aan. Stoof de ui en groentjes aan en roer af en toe stevig door. Voeg de blokjes aardappelen toe en zet alles net onder met bouillon. Laat pruttelen tot de aardappelen en groentjes gaar zijn. Voeg op het laatst de bonen uit blik toe. Een perfecte maaltijd na een stevige wandeling of een dagje buiten spelen.

instagram